5 Aralık 2013 Perşembe

Movie Maker siyah ekran sorunu

Harika olduğunu düşündüğünüz vidyolar çektiniz ve şimdi bunları birleştirmek ya da üzerlerinde oynama yapmak istiyorsunuz. Bilgisayarınızdan Movie maker ı açtınız, vidyoları özenle seçtiniz ve programın içine attınız. Sıralama ayarlamalarını yaptınız, istediğiniz efektleri eklediniz, hatta sevdiğiniz bir müzik bile koydunuz fona. Ancak o da ne?? Yapmış olduğunuz proje koca bir siyah ekran ve seslerden ibaret. Hayır, hemen hayal kırıklığına uğramayın çünkü emekleriniz boşa gitmedi.
Özellikle hybrid ekran kartlı olan bilgisayarlarda çok sık karşılaşılan bir sorundur. Movie maker gibi bazı programlarda ekran kartınız geçmesi gereken karta geçiş yapamaz, o yüzden de yapmaya çalıştığınız proje gösterilemez ve siyah ekranı izlersiniz.



Peki bu sorunu nasıl çözeriz? Yapmamız gereken şey ekran kartımızı anakart üzerinde olan ekran kartına değilde harici ekran kartına geçirmek.
- Bunu yapmak için bilgisayarınızı yeniden başlatın.
- Bilgisayar açılırken esc ya da del tuşlarından birine (bilgisayarınızın modeline göre değişir) bios ayarlarını açın.
- System configuration kısmına gelin.
- Switchable graphics options kısmındaki dynamic yazısını fixed e getirip save and exit yaparak bilgisayarınızı yeniden başlatın.
- Bilgisayar açıldıktan sonra göreceksiniz ki movie maker vidyolarınızı oynatırken gösterecektir.
Kolay gelsin.

Not: Eğer hybrid ekran kartı olmayan bir bilgisayar kullanıyorsanız ve buna rağmen bu sorunu yaşıyorsanız ekran kartınızı mutlaka güncelleyiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder