25 Aralık 2013 Çarşamba

Diz-Üstü Bilgisayarınızdan Wi-fi Paylaşımı

     Adsl modeminiz kablolu ve akıllı telefonunuz ile evdeki internetten faydalanmak istiyorsunuz ve bunun için internetten bir çok program indirdiniz kurdunuz denediniz. Ne yazık ki bunların hiçbirisi mükemmel değil. Kimisi programdan tamamen yararlanmak için satın almanızı istiyor, kimisini telefonunuz görmüyor bir diğerinin kullanımını siz beğenmiyorsunuz ve bunun gibi bir çok neden. Artık canınızı sıkıp kablosuz modem fiyatlarına göz atmayı bırakabilirsiniz çünkü diz üstü bilgisayarınıza herhangi bir program yüklemek zorunda kalmadan internet bağlantınızı paylaşabilirsiniz.

     Normalde aşağıda göreceğiniz kodları komut satırına yazmanız gerekli ancak her seferinde bu kadar uğraşmamak için not defterine bu kodların her birini ayrı ayrı yazıp .bat formatında kaydederseniz bu kodların her biri çift tıkladığınızda işler hale gelecektir. Bunları kolay erişebileceğiniz bir yere koyduğunuz zamanda istediğiniz an çift tıklayıp açıp kapatabilirsiniz.

     Yapmanız gerekenleri adım adım sıralıyorum;

1) Öncelikle not defteri programını açıyoruz.
2) Sonra paylaşacağımız bağlantının ayarlarını yapmak için bunları yazıyoruz;

netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid="bağlantı adınız" key="sifreniz" keyUsage=persistent

Tırnak içinde gördüğünüz kısımları doldurduktan sonra wifi ayar ya da istediğiniz şekilde isimlendirip, kaydedip kapatıyoruz.

3) Ayarlarını yaptığımız bağlantıyı açmak için not defterine bunları yazıyoruz;

netsh wlan start hostednetwork

Buna da wifi aç ya da istediğiniz bir şey yazabilirsiniz.

4) Son olarak paylaştığınız bağlantıyı kapatmak için bunları yazıyoruz;

netsh wlan stop hostednetwork

Buna da wifi kapa ya da istediğiniz bir şey yazıp .bat formatında kaydedip kapatıyoruz ve her şey hazır artık.

      Son olarak şu anda bağlanmakta olduğunuz kablolu ağı paylaşıma açmanız gerekli. Bunuda aşağıda gördüğünüz resimlerdeki gibi yapabilirsiniz.

     Öncelikle Ağ ve paylaşım merkezinden kablolu olarak bağlandığımız bağlantıya sağ tıklıyoruz ve en alttaki özellikleri seçiyoruz.

      Gelen pencerede Paylaşım sekmesine tıklıyoruz ve oradan bu bağlantıyı paylaşı seçiyoruz, gelen seçenekler kısmında Kablosuz ağ balantısını seçip kaydedip kapatıyoruz.

     Bundan sonra tek yapmanız gereken internet bağlantınızı paylaşmak istediğinizde öncelikle ayar wifi ye çift tıklamak ve daha sonrada wifi aç a çift tıklamak. Anında internet bağlantınız belirlediğiniz ad ve şifre ile paylaşılacaktır. Kapatmak içinde wifi kapaya çift tıklamanız yeterli.

İyi günler dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder